Een dag uit het leven van een heldervoelende

Een dag uit het leven van een heldervoelende

Om het onderscheiden van energiën te verduidelijken geven we een eenvoudig fictief voorbeeld van een dag uit het leven van een heldervoelende. We gaan uit van een aantal gewone, alledaagse situaties. Op deze situaties en op de uitleg hiervan zijn velerlei variaties mogelijk.

Situatie

Energieën onderscheiden

07.00u

De wekker gaat. Ik heb onrustig geslapen, ik voel me gebroken.

Je moet niet teveel tegen me zeggen want dan schiet ik uit mijn slof

Tijdens je slaap kunnen er vanuit de sferen allerlei energieën binnenkomen in jouw systeem. Vraag aan het Hogere of de betreffende sferen mogen worden schoongemaakt en stuur alle negatieve energieën weg die bij jou zijn binnengekomen. Vraag om positieve energieën voor jezelf en voor de dag die nu begint. Anders is de kans groot dat je vanuit deze binnengekomen negatieve energieën zelf ook weer negatieve dingen in werking zet

(je schiet uit je slof)

09.00u

Ik kom op mijn werk, er is een vrolijke stemming want er is iemand jarig.

Via anderen komen energieën van vrolijkheid bij je binnen, dat is positief, dus geniet er lekker van.

11.30u

Ik ben alweer doodop.

Een collega vertelde over haar moeder die ernstig ziek is. Mijn chef heeft me stapels werk gegeven, ik weet niet hoe ik dat op tijd af moet krijgen.

Ik heb pijn op mijn borstkas en spanning in mijn nek en schouders.

In werksituaties hangen veel energieën. Naast wat je zelf allemaal denkt, pak je van alles op van iedereen die daar aanwezig is, het soort werk wat er gedaan wordt plus de energieën die op die plek hangen. Daar word je moe van. Vraag om zuivering van de werkplek.

Op je borstkas zit verdriet dat te maken heeft met het verhaal van je collega. Via dit gesprek zijn de gedachten en gevoelens van je collega bij jou binnengekomen, de energieën van deze moeder en wat dit verhaal oproept bij jouzelf. Bijvoorbeeld, er kan angst binnenkomen dat jij zelf of iemand van wie jij veel houdt ernstig ziek wordt. Ook kan het zijn dat er energieën binnenkomen die verbonden zijn aan een vergelijkbare situatie die je in je eigen leven hebt meegemaakt. Stuur alle negatieve energieën die via jouw collega bij jou zijn binnengekomen weg, bij jezelf, bij je collega en bij haar zieke moeder. Stuur eventuele angsten weg. Vraag bijvoorbeeld aan het Hogere of de negatieve energieën die nog vast zitten aan jouw eigen herinneringen van een dergelijke situatie, mogen worden losgekoppeld en vraag om positieve energieën voor alle betrokkenen.

De spanning die je opbouwt door wat je gaat denken in verband met de stapels werk die je te doen hebt gaat op je nek en schouders zitten. Oorzaak zijn de energieën die via je chef zijn binnengekomen, bijvoorbeeld: je voelt zijn gespannenheid of zijn opgejaagde gevoel. Het kan ook zijn dat hij jou onder druk zet. Maar er zit tevens een eigen stuk in: hoe ga jij zelf om met deze druk en wat ga jij zelf denken als jij veel werk voor de boeg hebt. Er kan bijvoorbeeld een angst binnenkomen dat je je werk niet aan kunt. Stuur alle negatieve energieën weg die van jouzelf zijn en wat van jouw chef is. Vraag om positieve energieën voor je chef, voor jouzelf en voor het werk dat gedaan moet worden.

Als je alle negatieve energieën niet steeds wegstuurt

(voor jouzelf, voor de ander en/of voor de situatie), dan loop je vol en word je heel moe.

14.00u

Ik ben thuis en heb het helemaal gehad, ik word boos en verdrietig.

Ik baal ervan dat ik geen fut meer heb om iets te doen. Ik kruip in bed en ga slapen.

Van zo’n ochtend hard werken word je moe. Je bent dubbel zo moe omdat je ook heel veel energieën hebt opgepakt en verwerkt. Slapen is goed. Als je de gedachten die je boos en verdrietig maken wegstuurt, komt er rust en acceptatie.

17.00u

Mijn zus belt. Ik wist dat zij het was.

Ze wil vanavond met haar man naar de bioscoop en vraagt of ik vanavond een paar uurtjes op haar kinderen kan passen.

Jij bent heldervoelend. Als je zus aan jou denkt omdat ze jou wil bellen, maakt zij via haar gedachten verbinding met jou. Deze energieën ontvang jij.

18.00u

Mijn partner komt thuis. Het voelt alsof er een donkere wolk om hem heen hangt. Hij blijkt een conflict te hebben met een collega. We praten er over en ik word moe.

Jij voelt wat jouw partner voelt, dat komt meteen binnen in jouw systeem. Door over de situatie van je partner te praten komen er nog meer energieën bij jou binnen, ook naar aanleiding van wat jij zelf van de situatie vindt.

Van al die emoties en gedachten kun je moe worden.

Stuur alle negatieve energieën weg en vraag om positieve energieën voor je partner, zijn werksituatie en voor jezelf.

19.00u

Ik ga naar mijn zus. De kinderen vinden het leuk dat ik er ben, ze zijn druk en enthousiast. Ik doe vrolijk met ze mee.

De blije energieën van deze kinderen komen bij je binnen.

Het maakt jou ook blij.

20.00u

Ik breng de kinderen naar bed.

Ik voel hoe moe ik al weer ben.

Ik merk dat ik hoofdpijn heb gekregen sinds ik hier ben.

Je hebt je best gedaan deze kinderen een leuke avond te geven. Deze inspanning kost energie. De kinderen zijn moe geworden, dat voel jij ook. Je hebt hoofdpijn gekregen van de energieën in dit huis. Stuur al het negatieve weg en vraag om zuivering van het huis.

Je hebt je best gedaan deze kinderen een leuke avond te geven. Deze inspanning kost energie. De kinderen zijn moe geworden, dat voel jij ook. Je hebt hoofdpijn gekregen van de energieën in dit huis. Stuur al het negatieve weg en vraag om zuivering van het huis.

Het benauwde gevoel is van jouw zwager. Check het door te vragen: heb jij het soms benauwd? Als dit bevestigd wordt: stuur dan alle negatieve energieën bij je zwager weg en stuur de energieën die bij jou zijn binnengekomen bij jouzelf weg. Vraag om positieve energieën voor jullie beiden.

23.00u

Ik ben thuis. Mijn partner hangt voor de tv en kijkt naar het nieuws. Ik kijk even mee en krijg een akelig gevoel.

Via de televisie komen er ook heel veel energieën bij je binnen. Stuur alles weg en vraag om positieve energieën voor de betreffende situaties en voor jezelf.

00.00u

We gaan naar bed. Mijn lichaam is gespannen en ik heb moeite om in te slapen.

Waar denk je allemaal aan? Ga ontspannen liggen en zeg in jezelf: "STOP!" Ga in je hart zitten en vraag om positieve energie. Stuur alle negatieve gedachten en gevoelens weg en leg de rest waar je in je gedachten mee bezig bent op je nachtkastje en zeg tegen jezelf: "Morgen is er weer een dag."

 

Met bovenstaande voorbeelden proberen wij duidelijk te maken hoe je om kunt gaan met de energieën die gedurende de hele dag bij je binnenkomen. De sleutel is dat je de negatieve energieën via je eigen gedachten WEGSTUURT.

Vraag aan het Hogere om positieve energieën voor jezelf, de ander, de betreffende situatie en/of de omgeving.

Hoe meer je in je hart leert zitten, hoe bewuster je wordt van wat er met jou qua energieën gebeurt. Daarmee bouw je de kracht op om de negatieve energieën die bij jou binnenkomen weg te sturen en kun je de positieve energieën vanuit het Licht steeds beter ontvangen.

 

© Copyright NVHM, november 2002.