Energiën onderscheiden

Energieën onderscheiden

Heldervoelendheid heeft zin als je weet waar je gedachten en gevoelens vandaan komen en wat ze betekenen.

Gedachten en gevoelens zijn energieën.

Gedachten trekken gevoelens aan en gevoelens sturen gedachten aan.

Gedachten en/of gevoelens worden geactiveerd via de patronen die wij gecreëerd hebben naar aanleiding van onze ervaringen. Daarnaast worden er rechtstreeks vanuit de sferen gedachten en/of gevoelens bij ons naar binnen gebracht. Ook pikken wij gedachten en/of gevoelens op van de mensen met wie wij omgaan. Verder komen er gedachten en/of gevoelens bij ons binnen die hangen in de omgeving waar wij ons bevinden. Ook ontvangen wij gedachten en/of gevoelens via gespreksonderwerpen, de media, dieren, voorwerpen, etc. etc. Deze gedachten en gevoelens kunnen zowel positief als negatief zijn. Vervolgens hebben we onze eigen gedachten: de gedachten vanuit onze geest. Deze zijn neutraal. Het gevoel en de gedachten via ons hart komen vanuit het Hogere en zijn neutraal en positief.

Leerproces

Om vanuit de gedachten en het gevoel via je hart te kunnen leven is het noodzakelijk dat je bovengenoemde energieën leert onderscheiden en het negatieve wegstuurt. Je kunt dit onderscheid niet alleen maar leren via cursussen, workshops, of door er over te lezen.

Het leerproces is jouw gewone dagelijkse leven. Alleen via de situaties in jouw dagelijkse leven kom je alle energieën tegen waar jij op aangesloten bent. Het vraagt dat je telkens weer je gedachten en je gevoelens onderzoekt. Dit doe je door steeds opnieuw bewust met je aandacht/gevoel in je hart te gaan zitten en met je eigen gedachten te zeggen: "STOP, wat gebeurt hier nu eigenlijk?"

Het is belangrijk dat je consequent alle negatieve energieën wegstuurt en om positieve energieën vraagt vanuit het Licht.

Het kost oefening en tijd, er is DISCIPLINE voor nodig om dit onder de knie te krijgen.

Alleen

Het is een klus die je zelf moet klaren, niemand anders kan dit voor jou doen. Het is geen gemakkelijke opgave.

Het kan niet zonder pijn en verdriet want je moet alles doorleven. Anders word jij niet bewust en daar gaat het juist om.

De negatieve energieën gaan weg op het moment dat jij snapt wat er aan de hand is. Als jij alle situaties hebt doorleefd waarin bepaalde energieën aansluiting op jou kunnen maken en daar bewust in bent geworden, dan pas zullen de betreffende patronen en aansluitingen veranderen.

Het is een weg die je in principe alleen bewandelt. Ieder mens is uniek en ieder systeem is anders. Anderen kunnen je op weg helpen, ze kunnen je steunen, ze kunnen je helpen om hele zware energieën weg te sturen als jou dat alleen niet lukt en ze kunnen je vanuit hun eigen ervaringen iets aanreiken waardoor er bij jou weer iets helder wordt. Maar jij moet zelf jouw eigen systeem gaan begrijpen. Dit kan alleen vanuit jouw eigen bewustwording die tot stand komt via jouw eigen ervaringen.

Ervaring

Volg altijd je eigen gevoel. We hebben onze fouten nodig om van te leren.

Of je gevoel juist is bewijst zich in het aardse. Als achteraf blijkt dat je door het negatieve bent misleid in je gevoel, dan heb je weer een stukje inzicht betreft waar jij door het negatieve op gemanipuleerd kunt worden. Daarom is het belangrijk dat je steeds stilstaat bij jouw ervaringen en dat je die checkt met jouw eigen gevoelens en gedachten. Als jij jouw gevoel met een ander checkt, dan is het belangrijk dat je je realiseert dat er bij die ander ook sprake kan zijn van een eigen inkleuring. Dit kun je voelen.

Je hart

Er is verschil voelbaar tussen het denken en voelen vanuit je hart en het denken en voelen vanuit je hoofd. Je kunt dit verschil lichamelijk waarnemen. Bijvoorbeeld, als je in je hoofd zit kun je een spanning voelen in of op je hoofd, je ademhaling kan snel en oppervlakkig zijn en je voelt alleen je hoofd. Als je in je hart zit voelt je borstkas "open", je ademt diep en rustig en je voelt je hele lichaam. Hoe meer ervaringen je krijgt, hoe beter je hier onderscheid in kunt maken.

De informatie vanuit het Hogere via je hart ontvangen is niet hetzelfde als wat in de volksmond meestal bedoeld wordt met je hart volgen. Je hart volgen krijgt vaak de betekenis dat jij doet of probeert te bereiken wat jij zelf heel graag wilt. Dit gaat gepaard met emoties zoals houden van, trots, verlangen, begeerte, etc. Deze emoties voel je o.a. in je borstkas.

De informatie vanuit het Hogere is neutraal, zij gaat niet gepaard met een emotie en kan iets heel anders inhouden dan wat jij heel graag wilt.

Je kunt ook zelf bewust positieve gedachten in je hoofd brengen (affirmeren). Dit beklijft alleen wanneer je ook met je gevoel in je hart gaat zitten en de negatieve energieën hebt weggestuurd en als alles in overeenstemming is met het Hogere.

Leven

Het leren onderscheiden van de energieën die jij ontvangt via jouw systeem, is een proces dat tijd kost. We kunnen vele energieën ontvangen en we moeten ons van alle aspecten bewust worden voordat we controle krijgen over de negatieve energieën waar wij op aangesloten zijn.

Het leven zelf brengt ons in de situaties waarin wij bewust moeten worden, we hoeven dat niet zelf op te zoeken.

Het is belangrijk dat we proberen gewoon te leven en zoveel mogelijk te genieten.

 

© Copyright NVHM, november 2002.