Je heldervoelendheid verliezen

Je heldervoelendheid verliezen

Naar mate je meer je authentieke zelf wordt, verlies je een deel van je heldervoelendheid. Want door de concentratie op jezelf krijgt je heldervoelendheid steeds meer betrekking op je eigen patronen (gevoelens, gedachten, motieven, verlangens, associaties).

Stel je voor: je totale focus is 100%. Naar mate je meer geconcentreerd raakt in jezelf, verlies je een deel van je verspreide focus naar buiten toe. Want samen blijft het 100%. Naar mate je jezelf meer gaat bewonen, wordt je energie gebundeld tussen je hart en je verstand, ten koste van de in- en uitloop via de externe kanalen die jij gewend was. Als je in dit proces je denkwijze niet aanpast, dan ga je onbewust over in projectie en invulling of fantasie.

Het inleveren van een deel van je heldervoelendheid wordt vaak als spijtig ervaren. Want in het voorafgaande proces van het accepteren en ontleden van je heldervoelendheid, sluipt gemakkelijk de verleiding in om je eigenschap te overwaarderen. Dit als gevolg van de veelbesproken overtuigingen, die via het verheffen van buitengewone gevoeligheid als eigenschap, compensatie bieden voor de bijbehorende gevoelens van minderwaardigheid, pijn en onmacht om ‘normaal’ in het aardse mee te kunnen doen.

Jezelf worden brengt geestelijke rust. Bevrijd van angst en belemmerende patronen ontstaat er ruimte en kracht voor zelf-realisatie. Je zuivere gevoel verdwijnt echter niet. Het past zich aan, naar gelang de nieuwe externe interesses waar jij je je geest bewust op richt in je vrijgekomen ruimte. Je heldervoelendheid transformeert mee met je veranderende focus.

 

© Copyright NVHM, februari 2006.